Recept - Mjuk pepparkaka

Idag har jag passat på att baka årets första juliga bakverk - Mjuk pepparkaka! Är det något jag verkligen tycker om såhär inför julen så är det pepparkakor, både den mjuka och hårda varianten. Jag tänkte även passa på att dela med mig at receptet på pepparkakan jag bakade idag, och den blev för övrigt jättegod!
 
 
 
Ingredienser:
100 g smör
2 st ägg
2 dl socker
1,5 dl filmjölk
1,5 tsk mald ingefära
1,5 tsk malda nejlikor
2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat alt. 2 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
 
Ugn: 175 grader
 
Gör såhär:
1. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1,5 liter.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker så det blir pösigt och ljusgult.
4. Tillsätt filmjölk, nejlikor, ingefära, kanel samt bikarbonat eller bakpulver i smeten och blanda ihop till en jämn smet.
5. Tillsätt mjölet och det smälta smöret och blanda ihop till en jämn smet.
6. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 45 minuter.

Band Aid - Do they know it's christmas?Jag tror jag har nämnt det tidigare i bloggen att Do they know it's christmas? är en av mina favorit-jullåtar. Det är extra roligt att de har gjort en ny version av låten 30 år efter att den första versionen kom ut.

Tjuvtitt på årets julkalender.

 
Äntligen har SVT släppt en kort video där vi kan tjuvkika på årets julkalender, Jakten på Tidskristallen! Videon går att se HÄR. Jag tror årets julkalender kan bli spännande utifrån det vi fått veta hittills och jag längtar verkligen till första december när den drar igång. Den verkar dessutom innehålla snö, julgranar och lite annat juligt och det är viktigt tycker jag.